KFT ADÓZÁSA 2019

KFT ADÓZÁSA 2019 - cegvezetoknek.hu

EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS BEJELENTÉSE EGYSZERŰBBEN

Az EFO egyszerűsített foglalkoztatásbejelentő alkalmazás támogatja a havi munkáltatói, kifizetői járulékbevallás (’08) egyszerűsített foglalkoztatás céljára létrehozott munkaviszony adatait tartalmazó lapjának kitöltését.
Az alkalmazásban tett bejelentések adatai a „Könyvelői export” funkció segítségével olyan formátumban exportálhatóak, amelyek lehetővé teszik az erre felkészített könyvelő, bérszámfejtő programokba a közvetlen betöltést, így az Általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogram (ÁNYK) által kezelt járulékbevallásba történő beemelést és a NAV számára történő beküldés előkészítését.

Az EFO által előállított fájl lehet CSV vagy XML állomány, amelyek közül aszerint választhat, hogy milyen kiterjesztésű fájllal szeretne dolgozni.
A bevallási részadatok összeállításához a számítógépén nyissa meg az EFO alkalmazást, majd a felső menüsorból válassza ki a „Könyvelői export” funkciót. Itt megadhatja, hogy a bejelentések adatait mely havi időtartamra szeretné előállítani, valamint kiválaszthatja, hogy mely munkáltató nevében tett bejelentéseket szeretné kigyűjteni.
Az „Export” gombra kattintva a kért fájl előáll.


Kis István üzleti tanácsadó

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása